sampon
gmnonic Flickr
hajszesz
Clean Wal-Mart Flickr
Kopaszodás, na de mit lehet tenni ellene?
A kopaszodás pontos okának kiderítése után meghatározható a terápia mikéntje. A vizsgálatot természetesen szakemberre kell bízni. A terület specialistái több száz, gyakran több ezer eset kapcsán már igen gyakorlottak a kezelési módozatokban. Amennyiben ásványi anyag vagy vitamin hiánya okozta a hajhullást, úgy az szinte minden esetben pótolható. Számtalan féle hajhullás elleni és hajnövekedést serkentő szert lehet manapság kapni. Fontos ügyelni arra, hogy a készítmény, amit vásárolunk vagy gyógynövény alapú szer legyen (bevizsgált, megbízható forrásból) vagy olyan tonik/krém/sampon, aminek a mellékhatásai minimálisak.

Elsősorban a táplálkozásra kell odafigyelni, ugyanis vannak a hajápolás szempontjából igen fontos tápanyagok! Ezek: különböző fehérjék, a cink, a vas és a B-vitamin csoport tagjai. Hozzájuk legegyszerűbben a teljes kiőrlésű lisztből, hüvelyesekből, tojásból, diófélékből juthatunk hozzá.

gyümölcs
Tanais Fox Flickr
Hormonális, illetve genetikai eredetű kopaszodás, hajhullás esetén viszont korántsem ilyen kedvező a helyzet. Létezik drága plasztikai beavatkozás, melyben a hajhagymákat ültetnek a fejbőrbe. Ekkor a még ép, hajas fejbőrből nyert alapanyag felhasználásával, mikrocellákat alakítanak ki a kopasz fejbőrön, és ide ültetik be az élő hagymákat. Ez egy igen hosszadalmas és költséges folyamat, azonban esztétikailag kielégítő eredménnyel szolgálhat.

A szép haj egyik titka az egészséges fejbőr! Ha a fejbőrünkön méreganyagok, kórókozók tanyáznak, a hajhagymáink számára nem biztosítottak a működéshez szükséges optimális feltételek, ezért a hajunk fénytelen, egeszségtelen kinézetű lesz.
Minden jog fenntartva. 2009-2010 Kopaszodas.hu - Kapcsolat: info@kopaszodas.hu