hajhullás
Egyéb hajhullás elleni praktikák

Igaz nincs mindenkinék bevált, biztos módszer, amellyel a kopaszodás megelőzhető, mégis néhány egyszerű praktika alkalmazásával csökkenthetjük a kopaszodás kialakulásának kockázatát! Nézzünk néhányat a sokak által alkalmazott módszerek közül!

Mivel az étrendünk nagymértékben kihat a hajunk egészségi állapotára is, fontos, hogy vitamindús és vasban, fehérjékben gazdag ételeket fogyasszunk.

Manapság bárki, akinek születésétől fogva sima haja van, lehet göndör, a természetes szőke hajszín pillanatokon belül vörös hajzuhataggá alakulhat a fodrász .műhelyében.. Ha elkerüljük a hajfestést és dauert, hajunk biztosan hálás lesz érte, mivel mindezek szárítják, károsítják a hajunkat.

A hajsampon kiválasztásánál ügyeljünk arra, hogy a saját hajtípusunknak megfelelő terméket válasszunk.

Hajmosáskor szánjunk egy kis időt a fejbőrünk masszírozására is, ez ugyanis serkenti a fejbőr vérkeringését, így a hajhagymák vérellátását is. Minél több vérhez, annál több tápanyaghoz jutnak, ami elengedhetetlen a normális működésükhöz.

masszázs
Akuppa Flickr
Hajmosás után mindig alaposan öblítsük le a hajsampont, hajbalzsamot.

Szánjunk elég időt a hajszárításra! A forró levegő károsítja a hajunkat, ezért válasszunk inkabb a .lassan, de biztosan. utat és ha tehetjük (pl. nyáron) hagyjuk szabad levegőn megszáradni a hajunkat, ha mindenképp hajszárítót kell használnunk, akkor válasszuk a .langyos. fokozatot a forróval szemben.

Télen mindenképp érdemes a sapka-divatnak hódolni, nyáron pedig a kalapoknak! Ugyanis ha védjük a hajhagymáinkat a szélsőséges időjárási viszonyoktól, a kopaszodás is elkerül bennünket (jó esetben).

sapka
linh.ngan Flickr
Midezek mellet számos egyéb kezelés is a rendelkezésünkre áll, amiket akár otthon, mi magunk elvégezhetünk, vagy felkereshetünk szépségklinikákat, ahol segítségünkre lehtnek a bőrgyógyász szakorvosok.

Manapság egyre népszerűbb a mezoterápia (ennek során egy tű segítségével juttatják a fejbőr alá a vitaminokból és hajnövekedés szempontjából fontos tápanyagokból álló .koktélt.), a kollagénes kezelések, valamint a hajhullás elleni küzdelemben egyre elterjedtebbek az alternatív gyógyászatból átvett praktikák is, melyek már egyes fordrász szalonokban is elérhetők.
Minden jog fenntartva. 2009-2010 Kopaszodas.hu - Kapcsolat: info@kopaszodas.hu